(butik) Multi-kulti-lokal blir J Lindeberg

Multi-kulti finns ju inte längre. Ja, den finns så klart i minnet hos många gamla kunder, som en symbol för en tid som försvunnit. Går man förbi den före detta skivaffärslokalen på Sankt Paulsgatan har någon med ordentlig skrivstil skrivit ”Fan vad sorgligt” i liten text på glasrutan och för många är det nog så; en liten del av Södermalms historia har gått i graven. Men livet går vidare, för de flesta börjar skivaffärens tidigare existens sakta blekna bort.

Multi-kulti var under många år en ambassad för exotiska musikstilar som man knappt trodde fanns. Ett fönster som visade på den där berömda mångfalden som sällan letade sig upp till norra Sverige på 80-talet, ett fönster som kunde leda till musikaliska upplevelser som annars skulle ligga gömda i spåren på skivor som man inte skulle se. Ja, det var skivor på den tiden. LP-skivor och singlar. Man gick runt i skivaffärer och stod och bläddrade i backar, timme ut och timme in, köpte en skiva eller två och gick sedan hem och spelade den på skivspelaren. Det låter historiskt och numera är det väl det? För de flesta.

Nu finns mångfalden och expertisen och kompetensen på nätet och den mesta musiken som man kunde guidas till via Multi-kulti kan man guidas till via spellistor eller recensioner via datorn. Om man letar. Ändå kan jag förstå saknaden, för en liten skara musikmänniskor var Multi-kulti en oas, en vän, ett centrum för likasinnade. Nu är de vilsna, uppgivna, förvånade. Ett litet tag.

Och kanske kommer Multi-kultis gamla anhängare börja tala om hädelse, om moraliskt förfall, om helvetesportarna som öppnar sig om ryktena stämmer. Ja, om vem ryktena om vem som ska flytta in i lokalen stämmer. Som vi förstått det är det ingen mindre än klädföretaget J Lindeberg som ska öppna butik, J Lindeberg som kanske mest profilerat sig som trendig leverantör till välspelande golfspelare som Jesper Parnevik och Richard S Johnson. Stämmer ryktena så kan man väl än en gång börja tala om det gamla Söder vs det nya Söder. Vilket man gillar bäst är så klart en smaksak.

Annonser

2 reaktioner på ”(butik) Multi-kulti-lokal blir J Lindeberg

  1. Damn sad indeed! I liked that place – how come it shut down?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s